Okul servislerinde yeni sistem! Üçlü emniyet kemeri uygulaması montajı Ankara

Emniyet kemeri, araçtaki en önemli güvenlik donanımlarından biri olmakla beraber, araç yolcularını tehlikeli çarpma durumlarında, güvenlik altında tutar. Bununla beraber güvenli sürüşün anahtarı emniyet kemerlerinin çift noktalı, üç noktalı noktalı gibi çeşitler3 Boyutlu 3 noktalı emniyet kemerleri mevcuttur. Emniyet kemeri önemi yapılan testlerle tartışılmaz bir şekilde kanıtlanmıştır.emniyet kemeri nedir ?

3 Noktalı Kemer

Klasik olan ve hemen hemen her araçta bulunan emniyet kemeri 3 noktalı olandır. Araç yolcularını, kaza ve çarpma anlarında güvenlik altına alabilmek için ve üç ayrı noktadan sabitlendiği için, bahsi geçen bu kemer, 3 noktalı olarak tanımlanır. Ön emniyet kemeri ve arka emniyet kemeri olarak aracın ön ve arka koltuklarında yer alır. Kademeli kemer tekniği sayesinde, sert bir vuruş anında yolcunun araç dışına savrulmasını engelliyor. Emniyet kemeri, B-sütununun alt kısmından, B-sütununun üst kısmı, baş ve omuz arası ve son olarak sürücünün sol tarafında kilit merkezinden sabitlenir. Emniyet kemerinin işleyiş ve duruşu; kalçaların sağ+sol yatay bir biçimde sarılarak, omuz üzerinden başlayarak emniyet kemer kilidinin bulunduğu noktaya karın üzerinden devam etmesi şeklindedir.

emniyet kemeri önemiEmniyet Kemeri Çeşitleri

Üç noktalı emniyet kemerinin yanı sıra aracın içerisinde daha farklı kemerler devreye giriyor. Örneğin, daha öncede bahsi geçen, vücudun üst kısmını tutucu özelliğine sahip olmayan 2 noktalı emniyet kemeri. Bunların dışında birde 4 noktalı dediğimiz ve özellikle Spor araçlarda bulunur. Ayrıca tuning’e karşı ilgili duyanlar, bu kemeri spor ya da askı emniyet kemeri olarak adlandırırlar. İki yandan inen emniyet kemerleri daha iyi korur diye bilinebilir, fakat göğüs kısmına kadar çekebildiğin yatay kemer, etkisini tam olarak gösteriyor diye bir kaide yok. Büyük ve tehlikeli arz eden kazalarda, yolcunun aradan kayabildiği ispatlanmıştır. Çoklu noktalı emniyet kemerleri 5’li ve 6’ lı olarak da mevcut. Bu iki örnek özellikle çocuk emniyetlerinden bilenen ve yolcunun aradan kayma gibi bir ihtimalinin bulunmadığı bir sistemdir.